dijous, 11 de desembre de 2014

Cristina Colomer Cabernet Sauvignon


  • Tipus de vi: Negre
  • Bodega: Caves Colomer
  • Anyada: 2013
  • Raïm: Cabernet Sauvignon 80%, Merlot 20%
  • Graduació: 12º
  • D.O.: Catalunya
  • Preu: ...

  • Primera cata (acabada d'obrir)
  • Segona cata (passats 5')
  • Tercera cata (passats 25')


Caves Colomer és una bodega familiar que es dedica principalment a elaborar caves. Descoberta per casualitat per la Sra. Pumuky, el seu cava de gama normal ja és d'una molt bona qualitat, i tot i estar ubicats a Sant Sadurni d'Anoia, compleixen els estàndards per tal que els seus vins estiguin inclosos dins la D.O. Catalunya. També us haig de dir que algunes ampolles (suposo que depenent de l'anyada) pertanyen a la D.O. Penedès. Quan tornem a visitar les bodegues, aclariré aquest punt amb els propietaris, que segur hi ha una explicació ben lògica.
Quan parlem de bodega familiar, parlo de 100% familiar, desde l'administració fins a l'elaboració del vi, i és una cosa que sortosament s'agraeix, i es nota. Fundada a l'any 1943, difícilment trobareu els seus vins i caves a botigues (per això no us indico preu), ja que distribueixen principalment a empreses (restauració i hosteleria), però sempre us podeu acostar a la seva cava, en la que us atendran molt amablement, i si hi ha temps, us faran una visita guiada per les seves instal·lacions amb molt de gust. Tot i fer caves, avui però, ens centrarem en el seu vi negre, i en posteriors dies ens ocuparem també del rosat i el blanc, i per descomptat, dels seus caves.
Un vi amb un cupatge 80% Cabernet Sauvignon, 20% Merlot, amb una criança de 6 mesos en barrica de roure francès, cosa que es nota de seguida.
En nas, com he comentat, s'aprecia el roure francés, de manera suau, i amb algunes notes a fruit vermell. S'aprecia un color cirera, amb alguna tonalitat blava intensa, i es veu perfectament la llàgrima, i en una segona fase olfactiva, continua la fusta amb una mica menys d'intensitat, i afloren més els fruits.
En boca té un gust molt rodó, es continua apreciant la fusta, sense donar sensació de vi aspre d'alguns criances i reserves, deixant un punt àcid al final de la llengua. En posteriors tastos, manté la seva estructura, cosa que el fa molt recomenable per una cata llarga en la que no es vulguin sorpreses.
Podríem concloure dient que es tracta d'un vi que és molt agraït de beure i bastant complet, sense ser excepcional, planer en el bon sentit de la paraula, ja que manté en el temps tant els aromes com els sabors, fruit del bon fer de la família Colomer, resultant un aposta/compra segura.