divendres, 23 de gener de 2015

Gregal d'Espiells


  • Tipus de vi: Blanc
  • Bodega: Juvé & Camps
  • Anyada: 2013
  • Raïm: Muscat 79%, Gewurztraminer 14%, Malvasia 7%
  • Graduació: 11,5º
  • D.O.: Penedès
  • Preu: 8,5€

  • Primera cata (acabada d'obrir)
  • Segona cata (passats 5')
  • Tercera cata (passats 25')

Qui no coneix Juvé & Camps? Bodega molt arrelada a Sant Sadurní, i sobretot coneguda pel seu cava, el famòs Família, no per això elaboren vins dolents, i prova d'això és aquest blanc, el Gregal d'Espiells, un vi amb un cupatge que personalment m'agrada molt, ja que són tipus de raïm als que tinc particular afició, com són el Muscat i el Gewurztraminer (de fet, del raïm Gewurztraminer m'agrada fins i tot el nom...).
Avui no us explicaré detalls de la bodega, crec que és per tots ben coneguda, només dir-vos que li doneu una oportunitat als vins Juvé & Camps, ja que valen la pena. Respecte a la puntuació, pel fet de donar-li 2,5 sobre 5, no vol dir que sigui un vi justet, simplement no considero que sigui un gran vi, i molt menys excepcional, però si que és un bon vi blanc. Potser en aquest sentit caldria fer un apartat de què signifiquen per a mi les puntuacions que dono. I incidir en què un vi que a mi m'agradi molt, no té perquè agradar-vos a vosaltres, i al contrari... és una opinió totalment subjectiva i pròpia.
En nas és de seguida un vi molt aromàtic, a flors i herbes, llegurament dolç. Visualment té un color palla fosc, amb alguna tonalitat verdosa.
En el seu pas per boca, és potent, s'aprecia de seguida el Muscat i el Gewurztraminer, però no és ni de lluny un vi dolç o afruitat com es podria arribar a deduir. És fresc, gens àcid, i realment molt llaminer. Nosaltres el combinaríem amb pasta, com vam fer amb aquests tagliatelles alle vongole, o amb arrossos caldossos.
Manté molt bé els aromes i sabors amb el pas del temps, així que va molt bé per llargues degustacions, i hem de reconèixer que no hem fet cas a l'etiqueta, on deia que és ideal per prendre-ho amb copes, suggerim fer-ho amb alguna cosa per picar.
No m'allargo més, si teniu oportunitat tasteu-lo, no us defraudarà, d'això n'estic segur.

1 comentari:

  1. Encara estic admirada de que portis 2 blogs (més la feina que deus haver de fer, més la família...). Bravo!!
    Gràcies per les recomanacions, poso aquest blog als de capçalera ;)
    Marta

    ResponElimina