divendres, 27 de febrer de 2015

Mascaró Cabernet Sauvignon


  • Tipus de vi: Negre
  • Bodega: Mascaró
  • Anyada: 2012
  • Raïm: Cabernet Sauvignon 100%
  • Graduació: 12,5º
  • D.O.: Penedès
  • Preu: 10€

  • Primera cata (acabada d'obrir)
  • Segona cata (passats 5')
  • Tercera cata (passats 25')

Les Caves Mascaró són segurament més conegudes pel seu brandy, que no pas pels seus vins. Tot i així, tres generacions avalen el bon producte que ofereixen amb els seus vins i licors. Afincada al Penedès, a la finca Mas Miquel, d'on extreuen tota la seva producció de raïm, no només produeixen brandy, vins i caves, també ens ofereixen Gin, Orujo, i alguns licors, de no menys qualitat.
El símbol característic de les caves, aquest Mascaró que representa una figura mitològica mig lleó, mig home (i que personalment m'agrada molt), presideix la majoria de les seves etiquetes, com la que ens ocupa avui, un negre 100% Cabernet Sauvignon, que no ens ha defraudat en absolut.
Com us deia, una etiqueta senzilla però elegant, en una ampolla que amaga un vi de color cirera fosc, i amb una llàgrima molt visible.
Olorant-lo hem apreciat notes alcohòliques pronunciades, que no hem sapigut definir, però que no molestaven, i alguna espècia que es difuminava amb la fusta, no obstant és un criança de 12 mesos en barriques de roure (americà).
Finalment, en boca ens persegueix la fusta, donant-li l'asperesa i acidesa justa, que es va difuminant lentament, convidant a degustar-lo de nou, sent un acompanyant perfecte de carn vermella o caça.
En definitiva, a Mascaró saben fer bon vi, i aquest Cabernet Sauvignon n'és una mostra.

divendres, 20 de febrer de 2015

Raïms de la immortalitat


  • Tipus de vi: Blanc
  • Bodega: Torre del Veguer
  • Anyada: 2013
  • Raïm: Xarel·lo 100%
  • Graduació: 12,5º
  • D.O.: Penedès
  • Preu: ??

  • Primera cata (acabada d'obrir)
  • Segona cata (passats 5')
  • Tercera cata (passats 25')

Torre del Veguer és una bodega ubicada a Sant Pere de Ribes, a la mateixa província de Barcelona, a una masia del mateix nom, propietat de la família Ferrer-Vidal, qui va iniciar l'any 1878 la seva experiència vinícola sobretot dedicada a l'exportació de vins a Burdeos, on el primer propietari de la família va cursar els estudis d'enologia.
Bodega no gaire coneguda pel gran públic, i de visita recomenada, l'any 2000 produeixen el seu primer Raïms de la Immortalitat, un vi negre d'edició limitada amb etiquetatge que reprodueix el quadre del mateix nom de Salvador Dalí, i seguint amb la tradició artística, apareix anys més tard aquest blanc, també d'edició limitada, Xarel·lo 100%, fermentat en barriques de roure francès.
En nas s'aprecien aromes a panses, plàtan, suaus però no per això poc definits. De color groc palla molt fosc (m'atreviria a dir que el color palla és molt comú als vins blancs...), visualment també se li aprecia una llàgrima molt marcada (la llàgrima és la marca que deixa la gota de vi quan va caient per la copa).
Pel seu pas en boca, molt suau i fàcil de beure, amb gustos a fruita, gens definits, al contrari que en nas.
Personalment no és un vi que ens hagi agradat excessivament, d'aquí aquesta puntuació baixa, però això no vol dir que no sigui un bon vi, simplement que no és el tipus de vi al qual estem acostumats. Potser ens caldria una nova cata per acabar-nos "d'adaptar" al seu bouquet. Us recordo com ja us vaig dir en la primera cata realitzada, que la puntuació és molt subjectiva als gustos personals dels catadors, i que el fet que des d'aquí se li atorgui una baixa puntuació no significa ni molt menys que el vi comentat sigui un mal vi.
Bon cap de setmana, i a seguir tastant nous vins!

divendres, 6 de febrer de 2015

Cristina Colomer Blanc de Blancs

  • Tipus de vi: Blanc
  • Bodega: Cristina Colomer
  • Anyada: 2013
  • Raïm: Xarel·lo, Macabeu, Parellada i Chardonnay, en proporció variable
  • Graduació: 12,5º
  • D.O.: Catalunya
  • Preu: ...

  • Primera cata (acabada d'obrir)
  • Segona cata (passats 5')
  • Tercera cata (passats 25')

Segon vi de la bodega Cristina Colomer que tastem en aquest bloc. Com ja vam dir anteriorment, Cristina Colomer és una bodega familiar, afincada en Sant Sadurní, on la seva especialitat són els caves, però que també fan bons vins. No m'estendré més en la bodega, i us parlaré del vi. En aquest cas, un blanc de blancs, amb un alt percentatge de Xarel·lo. No us puc indicar les quantitats exactes, ja que depen molt de l'anyada, varien el percentatge.
En nas, es perceben aromes a moscatell i fruits secs, de manera molt suau. De color groc pàlid, podríem dir or, i amb un pas en boca afruitat, un punt àcid, al qual ajuda el gust a pinya que li hem notat. El regust àcid, sense molestar, dura molt en boca, i quan perd el fred, fins i tot fa la sensació de tenir un punt d'agulla.
Un tot terreny que combina molt bé amb pasta que no tingui una salsa molt potent, i que en el nostre cas també hem maridat amb patés, amb bon resultat.