divendres, 6 de febrer del 2015

Cristina Colomer Blanc de Blancs

  • Tipus de vi: Blanc
  • Bodega: Cristina Colomer
  • Anyada: 2013
  • Raïm: Xarel·lo, Macabeu, Parellada i Chardonnay, en proporció variable
  • Graduació: 12,5º
  • D.O.: Catalunya
  • Preu: ...

  • Primera cata (acabada d'obrir)
  • Segona cata (passats 5')
  • Tercera cata (passats 25')

Segon vi de la bodega Cristina Colomer que tastem en aquest bloc. Com ja vam dir anteriorment, Cristina Colomer és una bodega familiar, afincada en Sant Sadurní, on la seva especialitat són els caves, però que també fan bons vins. No m'estendré més en la bodega, i us parlaré del vi. En aquest cas, un blanc de blancs, amb un alt percentatge de Xarel·lo. No us puc indicar les quantitats exactes, ja que depen molt de l'anyada, varien el percentatge.
En nas, es perceben aromes a moscatell i fruits secs, de manera molt suau. De color groc pàlid, podríem dir or, i amb un pas en boca afruitat, un punt àcid, al qual ajuda el gust a pinya que li hem notat. El regust àcid, sense molestar, dura molt en boca, i quan perd el fred, fins i tot fa la sensació de tenir un punt d'agulla.
Un tot terreny que combina molt bé amb pasta que no tingui una salsa molt potent, i que en el nostre cas també hem maridat amb patés, amb bon resultat.