divendres, 5 de juny de 2015

El Ilusionista  • Primera cata (acabada d'obrir)
  • Segona cata (passats 5')
  • Tercera cata (passats 25')

Poques coses a dir de les bodegues HGA, ja que personalment les desconeixia. És un grup de bodegues, que comprèn les bodegues Bodegas y Viñedos Altos de Torona, Bodegas Regina Viarum, Bodegas Pazo de Villarei i Bodegas Tollodouro. A més, la seva web és una mica innavegable, et porta on vol, i no on vols anar tu, així que he pogut extreure més aviat poca informació al respecte. D'interessant, que les seves vinyes es troben en finques situades a més de 500 metres sobre el nivell del mar, en amfiteatre i amb orientació sud, per a garantir una correcta maduració del raïm, principalment ubicades a Galícia. Aquest últim punt no em quadra gaire amb el fet que aquest vi és un Ribera del Duero, DO que comprèn algunes províncies de Castella i Lleó, i no pas Galícia... com veieu, la informació de la web sembla una mica incoherent. De fet, aquest vi no apareix a la seva web, així que si algú vol posar una mica de llum a aquest misteri, és benvingut. I a Google tampoc he trobat gaire informació sobre aquest vi, una cosa que m'agrada fer per contrastar opinions respecte les meves anotacions quan faig la cata.

Però com aquesta web tracta sobre vins, i no sobre com fan les seves pàgines els altres, anem a comentar aquest vi. Amb una etiqueta vistosa i elegant, l'ampolla amaga un criança de 12 mesos, de color cirera molt intens i fosc, amb una llàgrima molt fluida, gens densa.

Al nas presenta matissos de fusta que ens fan pensar que la criança ha estat en roure francés, més torrat. És molt intens, amb algunes notes de regalèssia i mòres, que no es perden amb el temps.

Ja en el seu pas en boca és un vi molt suau, gens astringent i de poca acidesa. No té la potència que ens ha deixat en nas, però manté la fusta i la fruita. En deixar-ho reposar una bona estona, guanya en matissos, és per això que per nosaltres ha millorat en la tercera cata.

Tot i ser un criança, i inicialment semblar un vi amb molt cos i estructura, no ho és tant (que no implica que sigui dolent), i recomanem acompanyar-ho de carns blanques i formatges amb poca maduració.