- Tipus de vi: Negre
- Bodega: Edetària
- Anyada: 2009
- Raïm: 60% Garnatxa fina, 30% Garnatxa peluda, 10% Samsó
- Graduació: 14,5º
- D.O.: Terra Alta
- Preu: --
- Primera cata (acabada d'obrir)
- Segona cata (passats 5')
- Tercera cata (passats 25')
Tornem a la nostra terra, després de la petita escapada a Haro de la setmana passada, i més concretament a la Terra Alta, al celler Edetària, on elaboren vins de varietats autòctones, com aquest Edetana, procedent de vinyes d'entre 20 i 40 anys, sempre al terreny més apropiat per a cada varietat, convertint-se en un celler de referència, no només a Catalunya, sinó també fora de les nostres fronteres.
La vinificació es fa per separat, segons la varietat de raïm, amb fermentació en dipòsits petits, i una posterior criança de 12 mesos en bótes de roure francès, Posteriorment en fan el coupage i s'embotella.
Visualment presenta un color cirera fosc... molt fosc, amb una capa alta (la capa d'un vi ens diu quina és la intensitat del color del vi, i la seva opacitat), amb una llàgrima marcada però molt fina. Olfactivament ja notem que és un vi amb caràcter, potent, amb notes alcohòliques (per obvi que sembli), a fruita negra madura, i on s'aprecia el toc del roure.
Ja en boca presenta una acidesa justa, que amb el temps es difumina suaument. Omple la boca fent-ho molt golós, però gens embafador.
En ser un vi molt potent, proposem degustar-ho amb una carn vermella també potent, que pugui seguir el ritme a aquest esplèndid vi, com per exemple una bona cua de bou.
Bon cap de setmana, i a gaudir del vi!